Ontstaan

Het craniosacrale systeem ontstaat in een vroeg stadium tijdens de embryonale ontwikkeling, waarna de andere lichaamssystemen ontstaan. Werken met het craniosacrale ritme kan daarom alle lichamelijke lagen beinvloeden en ook geestelijke veranderingen teweegbrengen. Iets wat jarenlang een probleem was, kan met enkele behandelingen verdwijnen.
Het zelfhelend vermogen van lichaam en geest wordt geactiveerd, het vitale evenwicht wordt hersteld waarbij blokkades kunnen worden opgeheven. Het brengt gezondheid op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, je hervindt je levende zelf en kunt stress beter hanteren.

Achtergrond

Dankzij moderne wetenschappen als neurobiologie en kwantumfysica en de nieuwste medische technieken waarmee de hersenen steeds specifieker in beeld worden gebracht, blijft craniosacraal therapie zich verder ontwikkelen.
In onze maatschappij zijn we meer rationeel getraind, waardoor de linker hersenhelft dominanter is en we uit een natuurlijk evenwicht zijn geraakt. Met cst wordt het evenwicht en de samenwerking tussen de hersenhelften hersteld, wat ons gevoel van welzijn versterkt. We hervinden ons natuurlijk zelfvertrouwen, leren vanuit ontspanning en creativiteit te leven, in contact met onze verlangens en mogelijkheden.
Meer informatie over het craniosacrale systeem zie: linken.

hfd